28 ülke içinde Türkiye son sırada
Uluslararası öğrenci değerlendirme programı; kısa adıyla PISA, 72 ülkede 15 yaş düzeyindeki öğrencilerle bir anket yaptı. Sonuca göre, 28 OECD ülkesi içinde en mutsuz öğrenciler Türkiye'de. Peki Türk öğrenciler neden mutsuz?
Haberin Devamı
Haberin Devamı
PISA 2015'e dair bir rapor daha yayınlandı. Rapor, 15 yaş grubundaki öğrenciler arasında yapılan sınav ve araştırmaları kapsıyor. O araştırmalardan birine göre 28 OECD ülke arasında Meksika, Finlandiya, Hollanda en mutlu çocukların olduğu ülkelerken, en mutsuz çocukların olduğu ülke Türkiye.
Rapora göre kız çocuklar, erkek çocuklara göre daha mutsuz. Raporda, ailelerin çocuklarına ilgilisinin pek yüksek olmadığı da vurgulanıyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Sıcak havalara mola… Meteoroloji paylaştı, tarih belli oldu: Sağanak yağış alarmı
HATAY KENTSEL DÖNÜŞÜM KURASI: Hatay TOKİ Kentsel Dönüşüm Kura Çekimi Ne Zaman? Hatay Kura Çekimi Nereden İzlenir? www.youtube.com/@kentseldonusumbaskanligi Hatay TOKİ Kurası...
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?
BEDELLİ ASKERLİK NE KADAR 2025? TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama