3 bin kişilik konteyner kent kuruluyor
7,7 ve 7,6'lık 2 büyük depremden etkilenen Gaziantep’te 3 bin depremzedenin yaşayacağı bir konteyner kent daha kuruluyor. Çocuk oyun alanı, çamaşırhane, yemekhane, kreş ve mescit ile gibi alanların olduğu konteyner kent pazartesi günü kullanıma hazır hale gelecek.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Ranza, ısıtıcı, masa, dolap, kablosuz internet. Her ayrıntı düşünüldü. Tek tek faaliyete geçti. Deprem bölgesi Gaziantep'e 3 bin kişilik konteyner kent kuruluyor.
Deprem bölgelerinde hummalı bir çalışma var. Kentlere bir taraftan yardım yağıyor. Diğer taraftan da yeni yaşam alanları kuruluyor. Özel bir şirket ise AFAD ile koordineli olarak harekete geçti. Depremzedeler için, Gaziantep İslahiye’de 3 bin kişilik konteyner kent kurmak için kolları sıvadı.
Konteyner kentte, mescit, çocuk oyun alanı, yemekhane ve spor alanları olacak.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop da konteyner kente gitti. İncelemelerde bulundu.
3 bin depremzede, pazartesi günü bu konteyner kente yerleştirilecek.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
2025 ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI: Engelliler Haftası Ne Zaman? Resimli, Duygulu ve Anlamlı Engelliler Haftası Mesajları Burada!
Anne ve 2 çocuğu yangında can vermişti! Kan donduran şüpheye 2 yeni gözaltı!
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası