hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    30 bin fenomene kara para kıskacı

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Sosyal medya fenomenlerinin şatafatlı hayatlarının arkasında kara para mı var? Her şey Dilan Polat soruşturmasıyla başladı. Güzellik salonu olan ve kişisel bakım ürünleri satan Dilan Polat, kara para aklama ve vergi kaçırmaktan yargılanıyor. Polat soruşturmasıyla gözler diğer fenomenlere çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın talimatıyla 30 bin fenomen kıskaca alındı. Hepsinin kazançları tek tek incelenecek. Detayları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce Dilan Polat ve eşi Engin Polat kara para aklama suçundan yakalandı. Ardından da gözler diğer fenomenlere çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 30 bin fenomenin kazançlarını mercek altına aldı.

    Ekipler sosyal medyadan ürün tavsiyesinde bulunan kişiler hakkında da inceleme başlattı.

    30 bin fenomene kara para kıskacı

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ konuyla ilgili, “Özel uçaklarda partiler, lüks villalar, peki uzmanlar ne yapmış? O kişilerin isimlerini belirlemiş, takma adlarını belirlemiş, adreslerini belirlemiş, TC kimlik numaralarını almış ve daha sonra bütün hesap dökümlerini incelemiş ve bu değirmenin suyu nereden geliyor diye belirlemiş. Şaşalı yaşam modeli ile finans gelirleri birbirini örtüştürüyor mu diye bir inceleme yapmış. Büyük bir bölümünün bu abartılı yaşam tarzını karşılayacak reel gelirlerinin olmadığını tespit etmiş. Onlarla ilgili de bir çalışma yapılmış ve onların da büyük bir bölümü yani TSE standartlarında olmadığı, birçoğunun taklit olduğu, sahte olduğu ve kayıt dışı olduğu ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    30 bin fenomene kara para kıskacı

    Sosyal medya fenomenlerinin neredeyse hepsinin aynı zamanda güzellik merkezi var. Durum böyle olunca akıllara bu merkezler üzerinden kara para mı aklanıyor sorusu geliyor.

    “Güzellik merkezleri o kremler, makyaj malzemeleri oralarda mesela bir ürünü fiyatını kim belirliyor? Satıcının kendisi belirliyor, mesela 10 bin liralık bir ürünü satmış gibi gösterip satmayıp sisteme para da sokabilirsin ya da gerçekten satabilirsin de.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow