350 milyon kişinin nadir hastalığı var
Bugün Nadir Hastalıklar Günü. Dünya'da 350 milyon kişinin nadir görülen bir hastalığı var. Onların en büyük dertleri ise henüz tanı sürecinde doktor doktor gezmek.
28 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü. Her iki bin kişiden 1 kişiyi etkileyen hastalıklar "nadir" olarak kabul ediliyor. Bugüne kadar 7 bine yakın nadir hastalık keşfedildi. Dünya'da 350 milyon kişinin nadir bir hastalığı var. Bu dünya nüfusunun neredeyse yüzde 5'i demek. Yüzde 80'ni genetik kaynaklı hastalıkların. Yarısı çocukluk döneminde görülmeye başlıyor. Hatta her üç nadir hastalıklı çocuktan biri 5 yaşını göremeden hayatını kaybediyor.
Nadir hastalıklar ne yazık ki erken teşhis edilmediklerinde ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. İşte hem erken teşhisin önemi, hem de nadir hastalıkları olan insanların zorlu yolcuğuna dikkat çekmek için bir kampanya düzenlendi. Adı, "Farkım nadir olmak, elini uzat farkındalık yarat" Kampanya kapsamında ünlü isimler kamera karşısına geçti mesajlar verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Sırrı Süreyya Önder son yolcuğuna uğurlandı! Anneden oğluna veda: Ağıtlar yaktı...
Sırrı Süreyya Önder’e veda! Tabuttaki 'zeytin dalı' detayı dikkat çekti...
Özgür Özel'e saldırı! Ahmet Hakan yazdı: Alçakça, kalleşçe şerefsizce
"Demokrasiye atılan yumruk" Abdulkadir Selvi yazdı...