40 şehir için sarı kodlu uyarı! Çok sayıda il şiddetli yağışın etkisi altında
Meteoroloji 40 il için sarı kod uyarı vermişti. Peki yurt genelinde hava nasıl ve nereler etkilenecek? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle Doğu Karadeniz için uyardı.
Marmara'daki şiddetli yağış hafiflerken bu kez de sağanak yağış Karadeniz’i etkisi altına alıyor. Gece boyunca etkili olacak yağış Batı Karadeniz'de etki gösterecek ama uzmanlar özellikle Karadeniz’in doğusuna dikkat çekiyor. Uzmanlar tedbirli olunması gerektiğine işaret ediyor.
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;
“Akşam üstü Batı Karadeniz bölgesinde yani Marmara’nın doğusu Kocaeli’nden itibaren Kocaeli, Bartın, Zonguldak, Bolu, Batı Karadeniz’de şiddetli yağış var. Dikkat çekmek istediğim bir diğer noktada Doğu Karadeniz çok önemli gece ve yarın çok önemli.
Buralarda hep söylüyoruz dere yataklarından uzaklaşın. Zaten evinizi taşıyacak haliniz yok. Bugün, yarın dolayısıyla bu meteorolojiyi dinleyerek dere yataklarından uzaklaşıp, arabalarınızı yukarı seviyelerde bir yere koyun. Aman geçer demeyin. Bu yağış birdenbire bastırıyor”