6 il için deprem uyarısı
Elazığ'da 8 Kasım'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından fay hatlarındaki stres birikmeye devam ediyor. Uzmanlarsa fay hatlarının yeni deprem oluşturma riskine karşı 6 ilde acilen önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.
Depremler bitse de kırılan fay uçları, bu sefer de yeni deprem oluşturma riskini artırıyor. Uzmanlar 6 il için uyarılarda bulundu.
8 Kasım'da 5 büyüklüğünde meydana gelen Elazığ depremi, akıllara yeni büyük bir depremin oluşabilme olasılığını getirdi. Uzmanlar da kırılan fay uçlarındaki enerji transferine dikkat çekti. Açığa çıkan bu enerji yeni depremlerin oluşmasına neden olabiliyor. Öyle ki 8 Kasım'daki 5 büyüklüğündeki deprem 2020'de Pütürge segmenti üzerinde meydana gelen Elazığ depreminin tetiklediği depremlerden sadece bir tanesi.
Uzmanların bir diğer uyarısıysa acilen önlem alınması. Özellikle Bingöl, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Hatay ve Adana. Bölgede henüz kırılmamış sismik kaynakların deprem oluşturma riskine karşı halkın bilinçlendirilmesi çok önemli.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BABALAR GÜNÜ MESAJLARI 2025: Resimli, Duygusal, Anlamlı, Şiirli Babaya, Eşe, Dedeye Göndermelik Babalar Günü Mesajları! Babalar Gününüz Kutlu Olsun!
LGS heyecanı: Milyonlarca genç ter döktü
Aksaray'da sıcak hava balonu faciası: Ölü ve yaralılar var
ÇİTLEKÇİ TOGG ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI 2025: Çitlekçi TOGG çekiliş sonuçları asil-yedek talihli listesi açıklandı mı?
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!