hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    6 kişi hayatını kaybetmişti... Bungalov davasının ilk duruşması bugün!

    KAYNAK DHA

    İğneada'daki sel felaketinde bölgede bulunan bungalov evlerin yıkılması 6 kişinin ölümüne neden olmuştu. Tutuklu firma sahibi Bülent Bayrak ve tutuksuz 3 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görülecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İğneada'daki sel felaketinde yıkılan bungalovlarda hayatını kaybeden 6 kişinin ölümüyle ilgili 4 sanığın yargılanmasına başlanacak. Davanın ilk duruşması bugün Kırklareli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

    İncelemelerde bölgedeki 18 bungalovun ruhsata aykırı inşa edildiği tespit edildi. Yıkım kararına rağmen işletmenin faaliyetlerine devam ettiği ortaya çıktı. Soruşturmada firmanın sahibi Bülent Bayrak tutuklandı.

    Hazırlanan iddianamede tutuklu firma sahibi ile işletme çalışanı üç kişi sanık sıfatıyla yer aldı. Firma sahibi Bülent Bayrak ifadesinde tesisi ruhsatsız ve imara aykırı şekilde çalıştırdığını kabul etti.

    Ortada öngörülemez bir afet olduğunu, bundan dolayı da sorumluluğunun ve kusurunun olmadığını ileri sürdü. Firma sahibi ve 3 kişi hakkında ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma’ suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

    Geçtiğimiz yıl eylül ayında Kırklareli'nin İğneada beldesinde kuvvetli sağanak beraberinde sel getirmiş, Sisli Vadi'de sele kapılan bungalov evlerde 6 kişi hayatını kaybetmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow