hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''6001'' aldatmacasına ceza yolda

    Otomobil alım satımında fahiş fiyatların önüne geçmek için uygulanan 6 bin kilometre ya da 6 ay sınırına ''bazı ilanlara 6 bin bir kilometre yazılarak'' aldatmacalı formüller uygulanmaya başlanmıştı. İşte ticaret bakanlığı bu oyuna son vermek için devreye girdi. İlanlar yakın takibe alındı. 300 bin TL’ye kadar ceza yolda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Araç satışında 6 ay 6 bin kilometre sınırı şartını aldatmacalarla delmeye çalışanlara 300 bin TL’ye kadar ceza yolda. Ticaret Bakanlığının son aldığı karar ile artık otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı ancak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla yapılabiliyor. Böylelikle amaç oto alım satım yapanların, bayilerden sıfır araçları toplayıp yüksek fiyata satmasını engellemekti.

    İşte buna önlem için Ticaret Bakanlığı bir kez daha hareket geçti. Şimdi fırsatçıların aldatmaca içeren ilanları yakın takipte. Edinilen bilgiye göre buna ilişkin her tespitte 300 bin TL’ye kadar ceza istenecek. Hazırlıklar yapılıyor. Gözler 1 Ekim’e çevrildi. Meclis açılır açılmaz Ticaret Bakanlığı olarak bu yetki istenecek. O tarihe kadar ilgili sitelerden veriler çekiliyor. İlanları verenlerin bilgileri toplanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow