hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Keskin Göz... ASELSAN seri üretimde!

    ASELSAN'ın ürettiği Türkiye’nin keskin gözü seri üretime başladı. İHA ve SİHA'larda kullanılan görüntüleme sistemi ASELSAN tarafından geliştirilmişti. İHA, SİHA ve helikopterlerde kullanılan görüntüleme sistemi artık seri üretiliyor. Sırada ihracatı var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2019 yılında Türkiye’nin terörle mücadelesinde önemli bir köşe taşı olan Barış Pınarı Harekatı başladığında Türkiye’ye savunma araçları aldığı ülkelerden ambargolar uygulanmıştı. Kanada İHA ve SİHAlar için kullandığı optik keşif gözetleme sistemini Türkiye’ye satmadı.

    ASELSAN o sistemi geliştirmek için devreye girdi. Kısa sürede ASELSAN mühendislerinin çalışmasıyla ileri teknoloji elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi aselflır-500 geliştirildi. Böylece milli imkanlarla geliştirilen keskin göz artık İHA ve SİHA'larda kullanılmaya başlandı.

    TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda tüm hava platformları için geliştirilen sistemin ilk seri üretimi mart ayı başında gerçekleşti. İnsansız hava araçları (İHA), silahlı insansız hava araçları (SİHA), helikopterler ve uçaklar dahil tüm hava platformları için geliştirilen sistem, ASELSAN’ın Akyurt’taki üretim tesislerinde üretiliyor.

    Yüksek görüntüleme kabiliyetine sahip sistemin dikkat çeken başka bir özelliği çoklu hedef takibi yapabilmesi. ASELFLIR-500 sistemi, aynı anda keşif, gözetleme ve hedefleme yapabiliyor. Uluslararası pazarda lider konumuna ulaşması beklenen sistem için farklı birçok farklı ülke ile ihracat görüşmeleri devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow