hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li heyet Beştepe'de… Kılıç, ABD Müsteşar Yardımcılarını ağırladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları Müsteşar Yardımcıları ve beraberindeki yetkililerden oluşan heyeti ağırladı. ABD'li heyet, Beştepe'deki görüşmede "Irak ve Suriye'de atılacak adımlarda Türkiye ile yakın iş birliği olmalı" vurgusu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK, PYD ve YPG’nin birbirinden farkının olmadığı mesajı bir kez daha verildi. F-16 sürecinin pürüz çıkmadan sonuçlanmasının ilişkilere güven kattığı ifade edildi.

    Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, aralarında ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları Müsteşar Yardımcıları ve ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in de bulunduğu bir heyetle Beştepe’de bir araya geldi. Heyette ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı James O'brien da hazır bulundu. CNN TÜRK’ün edindiği bilgilere göre gündemde terörle mücadele vardı.

    Türk yetkililer, Amerikalı heyete, PKK, PYD ve YPG’nin üçünün birbirinden farkının bulunmadığını ifade etti. ABD heyetine, Irak ve Suriye sahasında atılacak adımlarda Türkiye ile yakın temasta olmaları gerektiği belirtildi. Türkiye’nin DEAŞ’la mücadelesi hatırlatıldı, “DEAŞ’la en çok mücadele eden Türkiye’dir” mesajı verildi.

    ABDli heyet Beştepede… Kılıç, ABD Müsteşar Yardımcılarını ağırladı

    Türkiye’nin “sahada iş birliği” çağrısı ABD'li heyette de karşılık buldu. Heyet, Irak ve Suriye’de atılacak adımlarda Türkiye ile daha yakın iş birliğinde olunması yönünde kanaat bildirdi. Konuk heyet, Türkiye ile iletişim kanallarının açık tutulması gerektiğini ifade etti.

    Türkiye’nin ABD'den F-16 tedarik ve modernizasyon süreci de görüşmede masaya yatırıldı. Taraflar, Kongre dönemecinin sorunsuz atlatılmasından duyulan memnuniyetlerini ifade ettiler. Heyet, atılan bu adımın Türk-Amerikan ilişkilerine güven kattığını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABDli heyet Beştepede… Kılıç, ABD Müsteşar Yardımcılarını ağırladı

    Bu arada önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan da ABD'li Senatörler Jeanne Shaheen ve Chris Murphy’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etmişti. Kabulde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Büyükelçisi Flake de hazır bulunmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow