hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalet Divanı'nda İsrail duruşması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Dışişleri Bakanlığı, yarın İsrail'in Filistin işgalinin ele alınacağı uluslararası Adalet Divanı'ndaki duruşmada sunum yapacak. Sunumu TBMM heyeti de takip edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye, Uluslararası Adalet Divanında İsrail'e karşı açılan soykırım davasında İsrail'in Filistin'deki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü verecek.

    19 Şubat’ta başlayan duruşmalarda Türkiye dahil 52 devlet beyanda bulunacak.

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, "Ülkemizin, İsrail'in hukuk dışı uygulamalarının sonuçlarını tüm yönleriyle ortaya koyacak sunumu tarihe bir not düşecektir" diyerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki süreci de yakından izlediklerini vurguladı.

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli’de yaptığı açılamada, "BM Genel Kurulu, 30 Aralık 2022 tarihinde aldığı kararla; İsrail'in Filistin topraklarını işgal / ilhak uygulamalarının ve Kudüs’ün nüfus yapısını ve statüsünü değiştirmeye yönelik eylemlerinin hukuki sonuçları konusunda Uluslararası Adalet Divanı’ndan görüş talep etmişti. Bu sürecin sonunda, Filistinlilere uygulanmakta olan zulme ilişkin hukuki tespitler ortaya konulmuş olacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı’ndaki sözlü sunumu Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız tarafından yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow