Adana'daki dayakçı öğretmene aileden tepki: 'Çocuğun psikolojisi bozuldu'

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Adana'da "D" harfini yazamadığı için 7 yaşındaki ilkokul birinci sınıf öğrencisi Salih G'yi döven sınıf öğretmeninin görüntüleri ortaya çıkmış ve hakkında idari soruşturma başlatılmıştı. Küçük öğrencinin ailesi konuştu. Öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunan baba, "Çocuğum okula gitmek istemiyor, psikolojisi bozuldu" dedi. Annesi ise, "Kıyamadığımız evladımıza vuruyor" diyerek öğretmene tepki gösterdi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Adana'nın Şakirpaşa İlkokulu'nda "D" harfini yazamadığı için öğretmeni tarafından dövülen 7 yaşındaki Salih G.'nin babası Mehmet G.'nin tepkisi dinmiyor.  Karakola gidip öğretmen hakkında şikayetçi olan berber Mehmet G., ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunacağını belirtti.


Birinci sınıf öğrencisine 'D harfi' dayağı

Merkez İlçesi Şakirpaşa İlkokulu'nda bir sınıf öğretmeni, tahtaya kaldırdığı öğrencisi Salih G.'den "D" harfini yazmasını istedi. Öğretmen Hacı A., 7 yaşındaki Salih'e "D" harfini gösterdi, ancak öğrenci, bu harfi yazmakta zorlandı.

7 yaşındaki öğrencisine "D" harfini yazdırmak için birkaç dakika uğraşan öğretmen, önce öğrencinin sırtına birkaç kez vurdu ardından da öğrencinin elini tutarak harfi yazdırdı. Ardından harfi yazmakta yine zorlanan Salih'in başına vuran öğretmen, küçük öğrenciyi kazağından savurarak sırasına yolladı. 

Öğretmen okul tuvaletinde öğrencileri bu hale getirdi

Bunlar yaşanırken, o sırada sınıfta bulunduğu ileri sürülen başka bir öğretmen ise dayak anlarını cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Sosyal medyaya paylaşılan görüntüler üzerine Adana Milli Eğitim Müdürlüğü, idari soruşturma başlattı. Öğretmen Hacı A., açığa alındı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İmam hatipte dayak iddiası

Psikolojisi bozuldu

Olayın ortaya çıkmasının ardından 7 yaşındaki Salih'in berberlik yapan babası Mehmet G.  karakola giderek oğluna şiddet uygulayan öğretmen Hacı A.'dan şikayetçi oldu. Tepkili baba, öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını da belirtti.

Mehmet G., şunları söyledi: "İlkokula yeni başlayan çocuğa bu şekilde davranılması kabul edilir bir durum değil. Para bulmak için gece gündüz çalışıyorum. Çocuklarım okusun devletine faydalı olsun diye. Öğretmenden maddi manevi şikayetçiyim. Çocuğum okula bile gitmek istemiyor. Psikolojisi bozuldu."

Küçük öğrencinin annesi Hamdiye G. ise, "Görüntüleri izleyince psikolojim bozuldu, zaten kendisi birkaç gündür hasta. Biz kıyamıyoruz, bizim evladımıza vuruyor" diye konuştu.

Açığa alınan öğretmen Hacı A. hakkındaki idari soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

Adanadaki dayakçı öğretmene aileden tepki: Çocuğun psikolojisi bozuldu

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow