hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adli emanetten uyuşturucu çalındı! Tutuklu katip bağımlı mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Antalya Adliyesi’ndeki adli emanetten çalınan 6 kilogram uyuşturucuya ilişkin soruşturmada çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan zabıt katibinin avukatı, müvekkilinin uyuşturucu kullandığını, buna rağmen adliyenin emanetinde görevli yapıldığını öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6 kilogram uyuşturucu kayıp şüpheli zabıt katibi tutuklu yargılanıyor ancak davada yeni bir iddia var, adli emanete 'bağımlı' bir memurun bakması. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 28 Nisan 2023'te Berkay Kılınç'ın evine baskın yaptı. Kılınç ve Gencay Hacı Aytan tutuklandı. Aytan'ın adli emanet memurlu çalışanı olması, 2 ayrı soruşturmaya neden oldu. Zira adliyede uyuşturucu saklanan emanet bölümünde 6 kilo uyuşturucu eksikti.

    Katibin avukatı, '' Adliye'de herkes müvekkilimin içici olduğunu biliyormuş. Yani içici olan bir memurun emanete verilmesi ve sorunların o memurun içici olduğunu bilmesine rağmen görevinin devam edilmesi belli olayların üzerinin kapatılmaya çalışıldığının bir göstergesi.'' dedi.

    Adli emanetten uyuşturucu çalındı Tutuklu katip bağımlı mı

    İkilinin uyuşturucu madde trafiğinde olduğu, ödemelerin Bıtcoın'le yapıldığı belirlendi. Kılınç ek ifadesinde, Aytan'ın uyuşturucuyu adli emanet memurluğu'nda görevli Zabıt Katibi Özlem Özabay'dan aldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adli emanetten uyuşturucu çalındı Tutuklu katip bağımlı mı

    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu iddianame hazırladı. Aytan'ın "Nitelikli zimmet, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan cezalandırılması istendi. Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etti. Aytan'ın avukatı soruşturmanın 11 aydır sürdüğünü hatırlattı. Sürenin uzun olduğuna vurgu yapan Aytan, soruşturmanın tamamlanıp yargılamaya başlanılması gerektiğini söyledi.

    Avukat, ''Antalya Adliyesi emanet gibi önemli bir yerin korunamaması, 6 kiloluk esrarın çalındığını iddia ederek memurlar üzerine atılmaya çalışılması hukuka, usule çok aykırı bir durum.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow