hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adnan Oktar dosyasında İsrail detayı! Finansörle ilgili çarpıcı iddia

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Adnan Oktar suç örgütüne yeni bir dava daha açıldı. İddianamede örgütün İsrail ve ABD temaslarına yer verildi. Örgüt mensubu sanıkların İsrail'e gidip radikal Haham Yehuda Glick ile görüştükleri belirtildi. Aynı ekip ABD’de BM toplantılarına bile katılmış. Mutlu Doğan Akbaş’ın haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan Oktar suç örgütüne bir dava daha açıldı. İddianamede örgütün İsrail ve ABD temaslarına yer verilirken sanıkların İsrail’e gidip Haham Yehuda Glick ile görüştükleri belirtildi. Öyle ki aynı ekip ABD’de BM toplantılarına dahi katılmış sağlamış. 

    Çağdaş Evren Şenlik’in ifadeleri şu şekilde;

    1017 sayfalık bir iddianameden bahsediyoruz ve o iddianamede dikkat çeken detaylardan biri de şu; etkin pişmanlık hükmünden faydalanmak isteyen örgüt üyesinin itiraflarına göre yeni bir iddianame hazırlandı ve bu iddianame aslında yıllardır devam eden davaya yön verecek bir bilgi aktarıldı. Öncelikle Adnan Oktar’ın hem İsrail hem de ABD’yle bir suç madalyonu oluşturduğuna dair bilgiler var. Öncelikle şunu ifade edelim; İsrail’den zaman zaman hatta her altı ayda bir bazı siyasetçileri İstanbul’a geldiği ve Adnan Oktar suç örgütüyle görüştüğü hatta İstanbul’da Adnan Oktar suç örgütünden bazı üyelerin bu siyasetçilere rehberlik yaptığı iddia ediliyor. Öncelikle isimlerden birisi 2017 yılında İsrail Meclisi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yargılanması hatta ceza alması gerektiğini de söyleyen biri. Bu da çok önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor çünkü 2017 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan yine Kudüs’e yönelik açıklamalarda bulunuyordu. Fakat aşırı sağcı Milletvekili Yehuda Glick Meclis’te kürsüye çıkıp ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan yargılanmalı, hatta ceza almalı’ demişti. Aslında Adnan Oktar suç örgütünün Yehuda Glick’le görüşmesi de bu yönden dikkat çekici bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan Oktar dosyasında İsrail detayı Finansörle ilgili çarpıcı iddia

    İSRAİL MİLLETVEKİLLERİNİN İSTANBUL'A GELMESİ

    Peki bu milletvekilleri İstanbul’a neden geliyordu? Öncelikle şunu söyleyelim Adnan Oktar suç örgütü sadece cinsel istismar, taciz ya da alıkoyma gibi suçlardan yargılanmıyor.

    İSRAİL CASUSLUK, ABD KARA PARA AKLAMA KISMINDA

    Asıl madalyonun yüzü casusluk ve kara para aklama işleri. İsrail, casusluk tarafında. ABD ise kara para aklama kısmında. Öncelikle Adnan Oktar suç örgütünün Türkiye’de edindiği kişisel bilgileri İsrail’e aktardığı yönünde çok ciddi iddialar var. Yani burada aslında iş adamlarının, onların yakınlarının, belki de farklı isimlerin şantajla edindiği bilgileri İsrail’e gönderdiği yönünde bir soruşturma yürütülüyor. Hatta bu soruşturmanın daha çok üzerinde duruluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖRGÜTÜN FİNANSÖRÜ ABD Mİ?

    ABD kısmındaysa şu var, kara para aklama iddiası. Çünkü Adnan Oktar suç örgütünün finansörü kim? Yıllardır aslında bu tartışılıyordu. Bu para nereden geliyor? Bu televizyon kanalı nasıl kuruldu? Bu kadar üyesi olan bir örgüt nasıl geçimini sağlıyor gibi sorular vardı. Burada işte ABD devreye giriyor. Özellikle ‘ABD, Adnan Oktar suç örgütünün finansörü mü?’ sorusu da bir yandan iddianamede araştırılıyor. Bunu da detay vermiş olalım.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow