hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adnan Oktar suç örgütüne yeni dava

    KAYNAK DHA, CNN TÜRK

    Adnan Oktar suç örgütüne yönelik yeni bir dava açıldı. Bin 75 yıl hapis cezasına çarptırılan Oktar'ın, örgüt üyelerini diri tutmak amacıyla yeniden yapılandığı ortaya çıktı. "Güncel yapılanma"ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 20 sanık hakkında dava açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bin 75 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak örgütsel faaliyetlerini durdurmadı. Suç örgütünü yeniden ayağa kaldırmak için bir dizi çalışmalar yürüten Adnan Oktar hakkında yeni dava açıldı.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Adnan Oktar organize suç örgütünün güncel yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. İddianamede, Adnan Oktar'ın cezaevinden örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü anlatıldı. Oktar'ın bu süreci, örgüt üyesi şüpheliler Meltem Daban, Ferhunde Eda Babuna ve avukatlarla birlikte yönettiği kaydedildi.

    Adnan Oktar suç örgütüne yeni dava

    İddianamede, sosyal medya üzerinden de yine örgüte yeni üyeler kazandırmak için çalışmalar yürütüldüğü anlatıldı. Adnan Oktar'ın örgütü diri tutmak için, 15 günde "hukuki yardım" adı altında, 200 avukatla görüştüğü de vurgulandı.

    İddianamede, Adnan Oktar ile birlikte 20 şüpheli yer aldı. Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın 43 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Ayrıca, diğer örgüt üyelerinin işlediği bütün suçlarından fail olarak cezalandırılması da talep edildi. Diğer 17 sanığın da birçok suçtan farklı oranlarda hapis cezası talep edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow