hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adnan Oktar'ın yeniden yapılanma davasına ait iddianamede çarpıcı detaylar

    KAYNAKCNN TÜRK

    Adnan Oktar suç örgütünün güncel yapılanmasına ilişkin davanın ilk duruşması görülmeye başlandı. Hazırlanan 352 sayfalık iddianamede 20 sanık yer aldı. Adnan Oktar, duruşmaya tutuklu bulunduğu Van Cezaevi’nden SEGBİS sistemi ile katıldı. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Bilal Söyleyenoğlu’nun haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avukatlar aracılığıyla Adnan Oktar’ın talimatları diğer örgüt üyelerine iletildi. Sosyal medya aracılığıyla örgüte yeni isimlerin katılması sağlandı. İddianamede yer alan bu suçlamalara yönelik Adnan Oktar ile beraberindeki 11’i tutuklu 20 sanığın yargılanmasına başlandı.

    Adnan Oktar suç örgütünün güncel yapılanmasına ilişkin hazırlanan 352 sayfalık iddianamede örgütün yeniden yapılanma faaliyetleri detaylı olarak anlatıldı. Bu kapsamda Adnan Oktar’ın cezaevi ziyaretlerine giden avukatların görüşme sonrası Oktar’ın talimatlarını diğer örgüt üyelerine aktardıkları belirtildi.

    İddianamede örgütteki kopuşların önüne geçmek için tutuklu örgüt üyeleri ile Adnan Oktar arasında sıklıkla mektupların yazıldığı ifade edildi.

    Adnan Oktarın yeniden yapılanma davasına ait iddianamede çarpıcı detaylar

    İddianamede, örgütün sosyal medya aracılığı ile yeni üyelere kapı araladığı ve örgüte karşı sempati kazandırmaya çalıştığı ifade edildi.

    Adnan Oktar, hakkındaki suçlamalara ilişkin “yeniden organize olmamız gibi bir durum mümkün olabilir mi? Ben bulunduğum cezaevlerinde adım adım izlenen biriyim. Aldığım nefes bile kontrol edilirken böyle bir yapılanmaya gidilmesi imkansız” diyerek kendini savundu.

    Duruşmada diğer tutuklu sanıklar da haklarındaki iddiaları reddetti. Adnan Oktar suç örgütünün yeniden yapılanmasına ilişkin dava perşembe günü görülmeye devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow