hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti listeleri tamamlıyor: 19-20 Şubat’ta teslim edilecek

    AK Parti il ve ilçe belediye başkan adaylarını duyurdu. Sırada ise belediye meclis üyeliği listeleri var. AK Parti 19-20 Şubat'ta listeleri seçim kurularına teslim etmeye hazırlanıyor. MHP ile iş birliği yapılan seçim çevrelerinde meclis üyeliklerinde de ortaklık söz konusu olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçim için geri sayım sürüyor. Artık partilerde aday süreçlerinde sona yaklaşıldı. AK Parti daha önce il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklamıştı. Belediye meclis üyelikleri listesinde ise sona gelindi. Listeler 19-20 Şubat’ta seçim kurullarına teslim edilecek.

    AK Parti ilçe teşkilatlarında başlattığı belediye meclis üyeliği çalışmalarının genel merkez ayağını tamamladı. Meclis üyesi sayısının 2 katı aday adayı belirleyen ilçe yönetimleri, listelerini il yürütme kurullarına iletti.

    İllerde oluşturulan taslak listeler AK Parti genel merkezinde, genel başkan yardımcılarının başkanlığında kurulan komisyonlarda incelendi ve nihai şekli verildi.

    AK Parti listelerin son şeklini inceleyecek. Ardından listeler teşkilat başkanlıklarının görevlendirildiği il koordinatörleri eşliğinde illerde seçim kurullarına teslim edilecek.

    AK Parti ile MHP iş birliği yaptığı seçim çevrelerinde belediye meclis üyeliği listelerini de ortak hazırlayacak. Burada bir önceki yerel seçimler, mayıs seçimleri gibi kriterlere bakılarak MHP'nin oy oranının yüksek olduğu yerlerde tam fermuar, oy farkının fazla olduğu yerlerde ise aralıklı yöntem uygulanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Sadece MHP ile değil, Büyük Birlik Partisi ile de bazı seçim çevrelerinde iş birliği yapacak.

    Öte yandan AK Parti’nin 81 ilden seçim işleri ve seçim koordinasyon merkezi başkanlarını şubat ayının son haftasında Ankara’da toplaması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow