AK Parti’den haksız kazanca karşı yasa
Piyasada haksız rekabetin önüne geçecek yasa hazırlıklarını sürdürüyor. Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler arasındaki sözleşmelere ilişkin denetim ve idari para cezaları artırılacak. Piyasadaki haksız rekabete yeni tedbirler getiren düzenleme ocak ayı içinde meclise sunulması bekleniyor. Detaylar, Duygu Ayaz Bayram'ın özel haberinde.
Piyasadaki kontrol mekanizmaları güçlendirilecek. Küçük, orta ve büyük işletmeler arasındaki sözleşmeler daha sıkı denetlenecek. AK Parti yeni kanun teklifi hazırlıyor.
Yapılan incelemelerde marketlerin promosyon, reklam ve stand gibi ek gider kalemleri oluşturarak maliyetleri yüksek gösterdikleri tespit edildi. Bu şekilde tedarik zincirinin kırıldığı ve küçük üreticiler üzerinde baskı oluşturarak fiyat kırıldığı belirlendi. Yeni düzenleme ile bunun önüne geçilecek. Küçük işletmelerin mağdur olmamaları ve piyasadan çekilmelerinin önüne de geçilecek.
Teklifle hem denetim hem de idari para cezaları artırılacak. Tedarik zincirinde sözleşmeye aykırı davrananlara yeni yaptırımlar getirilecek. Orta ve büyük işletmelerin, piyasada olağanüstü şartlar oluşmasını gerekçe göstererek sözleşme dışına çıkmaları, tedarik zincirini bozmaları engellenecek.
Üzerinde çalışılan taslağa göre, üretici, tedarikçi ve işletmeler arasındaki ödeme süreleri de yeniden belirlenecek. Alacaklı küçük işletme ise, 30 gün içinde bozulabilen tarım ve gıda ürünleri için ödeme süresi en fazla 30 gün olması bekleniyor. Ayrıca, toptancı hallerindeki kiralama hakkında da süre uzatımına gidilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
KABİNE TOPLANTISI BUGÜN VAR MI, NE ZAMAN? Temmuz Maaş Zammı, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri ve İran-İsrail Gerilimi İçin Gözler Kabine Toplantısında
Kağıthane'de tam 'gaz' facia: 4 araca çarptı, 2 kişi yaraladı