AK Partili isimlerden fesih kararı açıklamaları
PKK’nın fesih kararı kamuoyuna duyuruldu. O karar Ankara’da siyasetin de gündeminde. AK Parti’den ilk açıklama Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, "Yeni bir dönemin kapısı açılacak" dedi. Başka hangi açıklamalar geldi? Haberimizde.
PKK’nın fesih kararı Ankara’nın gündeminde. AK Parti’den ilk açıklama Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Fesih kararının, terörsüz Türkiye hedefinde önemli bir aşama olduğunu belirten Çelik, “Terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır” dedi.
Ömer Çelik, “Bu kararın fiilen uygulanması ve tüm boyutlarıyla gerçekleşmesi gerekmektedir. ‘Fesih’ ve ‘silahları teslim etme’ kararının, PKK’nın tüm şube ve uzantıları ile illegal yapılarını kapsayacak şekilde, somut olarak ve eksiksiz hayata geçmesi bir dönüm noktası olacaktır. Bu süreç devlet kurumlarımız tarafından sahada titizlikle takip edilecektir. Ulaşılan aşamalar sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilecektir. Terör örgütünün fesih ve silah bırakma kararının 'içerde' ve 'dışarıda' tüm boyutlarıyla ve somut olarak hayata geçmesi gerekir” ifadelerini kullandı.
AK Parti Sözcüsü Çelik ayrıca, terörsüz Türkiye hedefine ulaşılmasının siyasetin tüm meşru adreslerinde en güçlü şekilde çalışmasını sağlayacağına dikkat çekti.
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’dan da bir açıklama geldi. Terörsüz Türkiye hedefine kararlılıkla ilerlendiğini kaydetti Ala.
Ala, “Terörsüz Türkiye yolunda çok önemli bir eşik aşılmıştır. İllegal yapıların sonlandırılmasına ve tasfiyelerine ilişkin önemli bir aşamaya geçilmiştir. Gelinen bu önemli aşamada, yapılacak çalışmalara ve sürecin yönetimine ilişkin mekanizmalar gerektiği biçimde işletilecektir” dedi.
AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da mesajını sanal medya hesabından verdi. Fesih kararının terörün bitirilmesi noktasında önemli olduğunun altını çizen Yazıcı, “Huzur ve barış ortamını kalıcı hale getirecek her adımın arkasında durmak, devlet-millet kaynaşmasıyla ‘terörsüz Türkiye’ sürecine sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu süreci sekteye uğratmak isteyen hiçbir anlayışa asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Metrobüs kazasında hayatını kaybeden Ebru Heper'e veda
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
TOKİ ADANA KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ: TOKİ Adana kura çekimi bitti mi? TOKİ Adana Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Ceyhan) kura çekimi!
HABER... Adım adım Terörsüz Türkiye!
Terörsüz Türkiye'de önemli viraj! Terör örgütü PKK'nın silah bırakma süreci nasıl olacak? Abdulkadir Selvi yazdı