hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akbelen Orman Sahası kamulaştırma kararı kaldırıldı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milas'taki Akbelen Ormanı çevresinde 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırılması tartışma konusuydu. O karar, Cumhurbaşkanlığı kararıyla durduruldu. Kararda katkısı olan AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, karar alınma sürecini anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Artık İkizköy'de, Çamköy'de ve Karacahisar Köyü’nde 192 parselin kamulaştırılması konusu gündemden kalkmıştır.” Akbelen'deki kamulaştırmanın iptalini bu sözlerle müjdeledi AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın.

    “3 gün önce Milas ilçemizin 3 köyünde 192 parselle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile acil kamulaştırma kararı çıkmıştı.”

    Akbelen Orman Sahası kamulaştırma kararı kaldırıldı

    Muğla Milas'taki linyit madeni sahası için Akbelen Ormanı çevresinin kamulaştırılması kararlaştırılmıştı. AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın'ın çabası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Resmi Gazete'de yayımlanan, 8259 sayılı kararla yürürlükten kaldırıldı.

    “Aynı günün akşamı iki kez sayın Cumhurbaşkanımızla görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımıza olayı bütün yönleriyle anlattım. Sayın Cumhurbaşkanımız olayı somut olarak ortaya koyduğunuz vakit kesinlikle doğru neyse o yönde kararını geliştiren bir insan olduğu için bu olaya da bizim anlattıktan sonra bu olaya sıcak baktığını gördüm.”

    Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü talebi üzerine oluşturulan acele kamulaştırma kararı 11 Mart'ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akbelen Orman Sahası kamulaştırma kararı kaldırıldı

    “Bunun da gerçekten bölgemizde büyük sıkıntı yaratacağını, tarım arazilerinin bu şekilde kömür sahalarına çevrilmesinin hem doğaya hem yeşile karşı bizim anlayışımıza ters düşeceğini gördük.”

    Karar, Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy'deki Akbelen Ormanları'nın çevresinde yer alan 190 parsellik arazinin, linyit madeni sahası olarak kullanılması üzerine alınmıştı. O karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayınlanan kararname ile yürürlükten kaldırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow