hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz'de ölü denizanası tehdidi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Akdeniz'de ölü deniz analarının görüldüğü alanlar genişliyor. Antalya ve Mersin'in ardından bu kez Hatay'ın Samandağ ilçesindeki kıyılarda ölü deniz anaları görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biyolog Samim Kayıkçı, ''Günümüzde küresel iklim değişikliği etkisini her zamankinden daha fazla göstermeye başladı. Samandağ sahillerinde deniz anaları kıyıya vurmuş durumda.'' dedi.

    Sadece Samandağ'a değil, tüm Akdeniz kıyıları ölü deniz anası tehdidi ile boğuşuyor.

    Kayıkçı, ''Olası sebebi küresel iklim değişikliği nedeniyle deniz yüzeyinin ısınmasıyla birlikte bu canlıların hem sayısındaki artış hem diğer deniz analarında kıyıda daha sık görülmesine sebep olması.'' şeklinde konuştu.

    Geçtiğimiz haftalarda Antalya ve Mersin'de ölü denizanaları kendini göstermişti. Bu manzara da Hatay Samandağ kıyılarından.

    Akdenizde ölü denizanası tehdidi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayıkçı, ''Tabi bu bizim için ciddi sıkıntılara yol açacak bir durum çünkü denizanaları özellikle balık yumurtalarını ve yavrularını yiyor. Bu balıkçılık açısından ciddi bir sıkıntı yaratabilir bize.'' dedi.

    On dört kilometrelik sahil şeridinde kıyıya vuran deniz anaları gözle görülür bir şekilde arttı.

    Akdenizde ölü denizanası tehdidi

    Biyolog Samim Kayıkçı, ''Denizanalarının belki de tarımsal faaliyetlerde ya da kozmetik sektöründe ya da ilaç sektöründe kullanılabilirliği çalışmaları yapılması gerekir.'' ifadelerini kullandı.

    Uzmanlar, ölü ya da canlı bu denizanalarına kesinlikle dokunulmaması uyarısını yineliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow