hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akşener ve Yavaş arasında "korkak" tartışması

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef aldı. Genel seçim öncesi aday gösterilmeleri tartışmalarını hatırlattı, "teklifi kabul etmediğim için korkak diyorlar" dedi. Yavaş'ın sözlerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sert cevap geldi. "Milletin talebini kabul etmekten korktu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Aday olmadım diye ben suçlanıyorum. Etik bulmadım. En azından bir gün önce ‘böyle bir teklif getireceğim düşünür müsünüz?’ diye sorması lazım.”

    Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meral Akşener'in kendisine bulunduğu adaylık teklifiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de ona yönelik ‘korkak’ eleştirisini sürdürdü. “Şimdi diyorlar korkak aday olmadı. 6’lı masa anketler önünde aday ol deseydi olma mı diyecektim. Ben kazanacağımı düşünüyordum.”

    Akşener ve Yavaş arasında korkak tartışması

    Mansur Yavaş katıldığı bir televizyon programında konuştu. Akşener'in "CHP'nin adayını seçtirmek için mi kurulduk biz?" sözleri de hedefindeydi. “CHP'nin adayını seçtirmek için mi bir araya geldik söylemi doğru değil. Balıkesir’i kazansaydınız CHP de size kazandırmış olacaktı öyle bakarsanız.”

    Mansur Yavaş'ın açıklamalarına ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den açıklama geldi. “Bunu ayıpladığımı ifade etmek isterim. Kendisine şahitli, ispatlı bu (adaylığı) söylendi. Dolayısıyla cesaret edemedi. Vatandaşın, milletin talebini kabul etmekten korktu. Bugün itiraf etti. Yani cesareti İYİ Parti'ye göreymiş. Kendisini alkışlıyorum.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akşener ve Yavaş arasında korkak tartışması

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da yazılı açıklama yaptı. Zorlu, "son yaşananlar Genel Başkanımız Meral Akşener'in ne kadar haklı olduğunu bir kez ortaya çıkartmıştır" dedi. "Kazanacak aday" şeklinde kamuoyunda seslendirilen tespitlerin somut bir örneği de Mansur Yavaş'ın değerlendirmesinde bizzat kendisi tarafından seslendirilmiştir." ifadelerine yer verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow