Altılı masa 11'inci kez toplanacak
Altılı masa 26 Ocak'ta 11'inci kez buluşacak. Gözler cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağında. Toplantı öncesi yine bir görüşme trafiği vardı. Ev sahipliği yapacak olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener liderler turunda. CHP'de ise parti meclisi toplandı.
26 OCAK TOPLANTISI ÖNCESİ AKŞENER LİDERLER TURUNDA
26 Ocak'ta altılı masa 11'inci kez buluşacak. Öncesinde de yine bir görüşme ve toplantı trafiği var. Kurmaylarının liderleri ziyaret etmesinin ardından bu kez altılı masa buluşmasına ev sahipliği yapacak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tek tek ziyaretler gerçekleştirdi.
İYİ Parti lideri son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. Pazartesi günü de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bir görüşme yapacak.
CUMHURBAŞKANI ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Birebir görüşmelerde ise hem altılı masanın gündemi belirlendi. Hem de Ankara'da 30 Ocak'ta açıklanacak hükümeti programının detayları konuşuldu. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş süreci yol haritası da liderlerin gündeminde. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun masadaki liderlerin imza yetkisine sahip olacağı çıkışının ardından gözler yol haritasının detaylarına çevrilmişti. Edinilen bilgilere göre o yol haritası netleşmedi. İktidara gelmeleri halinde kaç cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı, bakanlık dağılımı gibi konularda da değerlendirme yapılıyor. Cumhurbaşkanı adayının belli olması ile birlikte, geçiş süreci yol haritasının açıklanması bekleniyor.
ALTILI MASA ÖNCESİ CHP'DE PARTİ MECLİSİ
Altılı masa toplantısı öncesi CHP'de ise parti meclisi toplandı. Parti meclisinde seçim takvimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'a yönelik yaptığı açıklamaların gündeme geldiği öğrenildi. Parti meclisinde ayrıca altılı masanın çalışmaları ve seçim güvenliği konuları da gündeme geldi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2025 ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI: Engelliler Haftası Ne Zaman? Resimli, Duygulu ve Anlamlı Engelliler Haftası Mesajları Burada!
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası
Adım adım Terörsüz Türkiye! Yeni süreç nasıl işleyecek? Abdulkadir Selvi yazdı...