Altılı masanın 'Ortak Çalışma Grubu'ndan ilk toplantı
Altılı masa görüşmeleri sürerken, altı siyasi parti genel başkanının ortak politikalar üzerinde çalışmak üzere kurulmasını kararlaştırdığı "Ortak Çalışma Grubu" da ilk toplantısını yaptı. DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi toplantı. Liderler değil, kurmaylar katıldı o toplantıya. Cumhuriyet gazetesine konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de çalışmalar tamamlandıktan sonra ittifak ve cumhurbaşkanı adayının görüşüleceğini söyledi.
"SEÇİM KARARIYLA ADAYI TÜRKİYE GÖRECEK"
Altılı masada kurulmasına karar verilmişti. Ortak Çalışma Grubu ilk toplantısını yaptı. Cumhuriyet gazetesine konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de o çalışmaların tamamlandıktan sonra ittifak ve cumhurbaşkanı adayının görüşüleceğini söyledi. Erkek, "Seçim kararı alındığında da adayımızı bütün Türkiye görecek" ifadelerini kullandı.
2 Ekim'de CHP'nin ev sahipliğinde gerçekleşen altılı masa buluşmasında, komisyonlar kurulmasında liderler hemfikirdi. Altılı masanın ortak bildirisinde, "Ülkemizin önemli temel politika alanları için ortak bir çalışma grubu kurulmasına, halkımızın menfaatleri doğrultusunda ortak politikalar belirlenmesine ve bu politikaların ortak taahhütlerimiz olarak kamuoyuna ilan edilmesine karar verdik" ifadeleri kullanılmıştı.
KURMAYLAR SÖYLEM BİRLİĞİ İÇİN MASA ETRAFINDA BULUŞTU
O karar sonrası da partilerin kurmayları harekete geçti. "Ortak Çalışma Grubu" ilk toplantısını, DEVA Partisi'nin ev sahipliğinde yaptı. İlk toplantıya aralarında CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakcı'nın da olduğu isimler katıldı.
ORTAK ÇALIŞMA GRUBU HANGİ BAŞLIKLARI ELE ALIYOR?
Edinilen bilgiye göre, partilerin kurmayları hukuk adalet yargı, kamu yönetimi, şeffaflık, ekonomi, sektörel konular, bilim, eğitim, sosyal politikalar, dış politika konularında ortak söylem oluşturulması için bir araya geldi. Cumhurbaşkanı adayının kamuoyuna yönelik vereceği mesajlarda söylem birliği olması gerektiği konuşuldu. İlkeler birliği ve somut çözüm önerileri oluşturmak da gündemdeydi. Toplantıların ardından bir yol haritası belirlenerek hükümet programı oluşturulacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Marmaray'daki darp olayının perde arkası! Yeni detaylar ve görüntüler ortaya çıktı
İSTANBUL KURBAN SATIŞ YERLERİ 2025: Kurbanlıklar İstanbul'a geldi mi? Kurban pazarları kuruldu mu?
Trabzon'da şiddetli yağış hayatı felç etti: Yollar göle döndü | Kayıp 1 kişi aranıyor
Sırtında 100 kiloluk yük ruhunda azim! Öznur Kurt'un ilham veren başarısı: Kendi işinin hem hamalı hem de patronu
İZMİR ESHOT GREV: ESHOT Grevi Bitti Mi? İzmir ESHOT Grev Ne Zaman Bitecek? İzban Grevde Mi? İzmir Otobüs Seferleri Durumu