hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın az dolandırıcılar çok! Damgasız olanlara dikkat!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Uzmanlar, "Altın alırken ucuza kanmayın" uyarısında bulunuyor. Çünkü, altına talebin artmasını fırsat bilen dolandırıcılar, damgasız altın basıyor. Peki sahte altın nasıl anlaşılır? CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca ve Caner Emre Kınacı uzman konuğuna sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altına talep arttı. Kuyumcular altın bulmakta zorlandı. Dolandırıcılar da kolları sıvadı, altın basmaya başladı.

    Finans Analisti İslam Memiş, ''İthalat yasağı kalkmadan kesinlikle bu arz tarafındaki problemlerin çözüleceğini düşünmüyorum.'' ifadelerini kullandı.

    Arz - talep dengesi şaştı. Altına talep artınca kuyumcular altın bulmakta zorlanmaya başladı. Darphane ise talebi karşılamak için geçtiğimiz günlerde çift vardiyaya geçerek üretime başladı.

    Memiş, ''Altın bulmakta zorlanan bir sektör var karşımızda. Kilosunu 3 bin dolar gibi bir işçilik koyuldu ve bu işçilikler hala devam ediyor. İçeride de altına güvenli liman olduğu için, örf adet geleneklerden dolayı da talep gördüğü için, fiyat artışları da yoğun talebi neden oluyor.'' dedi.

    ALTIN FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRERKEN, TALEP DE ARTTI

    Memiş, ''Çeyrek altın Bugün 75 TL işçilikle, Cumhuriyet altını bugün 1115 TL işçilikle, gram altın 45 TL işçilikle. Yani yetişemiyorsunuz talebe altın yok ve kıt imkanlardan dolayı mal az talep çok olunca ekstra bir işçilik geliyor.'' şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALTIN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

    İslam Memiş, ''Piyasada altın olmayışından dolayı piyasa Kalpazanları ve dolandırıcılara kaldı dolayısıyla onlarda Türkiye’de altın üretme yetkisi olan rafineler belli. bunu Hazine ve Maliye Bakanlığı veya Darphane Genel Müdürlüğü sayfasından vatandaşlarımız görebilir.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow