Altındağ'daki olaylarda yararlanan İbrahim ve ailesi CNN TÜRK'e konuştu
Herkes onu bir yandan kanayan yarasını tutan eli, bir yandan da o yeşil bir denizi andıran gözlerindeki korkuyla tanıdı. 6 yaşındaki İbrahim'i Altındağ'daki çıkan olaylarda atılan taşlardan biri yaralamıştı. Suriye'den savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan İbrahim ve ailesi CNN TÜRK'e konuştu.
Başından akan kanlar yok ama gözlerinde hala aynı korku. Savaştaki ülkesinden uzakta 4 yıldır sığındığı ülkede belki de ilk büyük korkusu.
Altındağ'da yabancı uyruklu vatandaşlarla çıkan bıçaklı kavga Emirhan Yalçın’ın ölümüyle sonuçlanmış, sonra da Örnek Mahallesinde Suriyelilerin evleri, işyerleri, arabaları hedef alınmıştı. Olaylar sırasında Suriye’nin Deyrizor kentinden 4 yıl önce Türkiye'ye gelen 6 yaşındaki İbrahim, başına aldığı taş darbesiyle yaralanmıştı. Herkes İbrahim'i o fotoğrafıyla tanıdı. Hastaneye götürülen İbrahim'in tedavisi tamamlandı ama korku hala sürüyor. O nedenle evlerinde değil, başka adresteler. Yani ikinci gurbetteler.
O GECE NELER YAŞADILAR?
Suriye'den savaştan kaçan İbrahim'in babası, ismini ve yüzünü saklı tutmak istedi. Ankara'da mobilya imalatında çalışan baba o geceyi şu sözlerle anlattı:
"Cenaze evi yakınımızdaydı. Evimize taşlar gelince uzaktaki akrabamızın evine gitmek istedik. Bizi gördüler, arabaya taş attılar. Öleceğimizi sandık. Önce cam kırıldı, sonra İbrahim'in başına taş geldi."
"HATIRLADIĞIMDA ÇOK KORKUYORUM"
İbrahim de o arada yaralandı. Başına 7 dikiş atıldı. Yaraları iyileşiyor ama İbrahim mahalleye dönmek istemiyor. "Bana vursunlar istemiyorum, hatırladığım zaman çok korkuyorum" diyor.
SURİYELİ BABADAN POLİSE TEŞEKKÜR
İbrahim'in babasının da bir mesajı vardı. "Polise teşekkür ediyorum. Bir Suriyeli yanlış yaptıysa herkes yanlış değil. Yanlışı sadece o kişi yaptı. Birçok Türk geldi, iyi olup olmadığımızı sordu. Onlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


HURDA TEŞVİKİ ÖTV İNDİRİMİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ 8 KASIM 2025 | Hurda teşviki ÖTV indirimi ne zaman çıkacak, Meclis'ten geçti mi?

11. YARGI PAKETİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ 8 KASIM 2025 | 11. yargı paketi ne zaman çıkacak, infaz düzenlemesi var mı, Meclis'e sunuldu mu?

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi başvuruları ne zaman, şartları neler? 1+1, 2+1 TOKİ 500 BİN KONUT PROJESİ ŞARTLARI VE BAŞVURU TARİHLERİ 2025

TOKİ 500 BİN KONUT PROJESİ GENÇ KATEGORİSİ BAŞVURU ŞARTLARI | TOKİ 18-30 yaş arası başvuru şartları neler, anne babasının evi olanlar başvurabilir mi?

Alevler her yeri sardı! Adana'daki yangın kontrol altında