hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anayasa Mahkemesi'nde başkanlık seçimi 21 Mart’ta

    KAYNAKCNN TÜRK

    Anayasa Mahkemesi'nde Zühtü Arslan'ın görev süresi 20 Nisan'da doluyor. Bu kapsamda yüksek mahkemenin yeni başkanını belirleyecek seçim tarihi netleşti. 21 Mart'ta Anayasa Mahkemesi’nin yeni başkanı seçilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın yüksek mahkemedeki 12 yıllık görev süresi 20 Nisan'da sona eriyor.

    Bu çerçevede başkanlık seçimi süreci 20 Şubat'ta başlatılmıştı. Gözler ise yeni başkan için ne zaman seçim yapılacağına çevrilmişti.

    Anayasa Mahkemesinde başkanlık seçimi 21 Mart’ta

    Yüksek mahkemenin yeni başkanını belirleyecek seçim için tarih verildi. Buna göre; 21 Mart'ta yapılacak seçimle Anayasa Mahkemesi’nin yeni başkanı belli olacak.

    Seçimde, görev süresinin dolacak olması nedeniyle Arslan aday olamayacak ancak oy kullanabilecek. Yüksek mahkemenin diğer üyeleri ise başkan adayı olabilecek.

    Genel Kurul’da yapılacak seçimde 15 üyeden en az 8'inin oyunu alarak salt çoğunluğu sağlayan aday, 4 yıllığına Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlenecek. Hiçbir üyenin yeterli çoğunluğu sağlayamaması halinde ise seçimlere devam edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anayasa Mahkemesinde başkanlık seçimi 21 Mart’ta

    Arslan, 20 Nisan 2012'de başladığı AYM üyeliği görevini sürdürürken, ilk kez 10 Şubat 2015'te Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilmişti. Görev süresinin dolmasının ardından 25 Ocak 2019'daki seçimde de oyların salt çoğunluğunu alan Arslan, ikinci kez Başkan seçilmiş, son olarak da 2 Şubat 2023'te Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nda yapılan seçimde 15 üyeden 8'inin oyunu alarak üçüncü kez Başkan olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow