Atatürk Havalimanı'nda 'güvenlik tomografisi' dönemi başlıyor
ABD ve İngiltere'nin, Türkiye'den uçuşlara getirdiği diz üstü bilgisayar ve tablet yasağının ardından Ulaştırma Bakanlığı'nın yeni güvenlik uygulaması hayata geçiyor. Yolcuların yanlarındaki eşyalar artık tomografi cihazlarından geçirilecek.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Biz yerinde ilave tedbirler alıyoruz" dedi ve tomografi dönemini başlattı.
Süreç, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'nin getirdiği kabin yasağı ile başladı. Türkiye'den bu iki ülkeye seyahat edenler, uçuş sırasında dizüstü bilgisayar ve tablet kullanamıyor.
Ulaştırma bakanlığı, yasakların esnetilmesi için muhataplarıyla mekik diplomasisi yürütürken, bir taraftan da yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bundan böyle, Atatürk Havalimanı'nda, ABD ve İngiltere yolcuları ekstra bir güvenlik çemberinden geçirilecek. Boarding'ten hemen önce, uçaklarının olduğu köprülerde yolcuları, tomografi cihazları karşılayacak. Yolcuların çanta, laptop gibi yanında taşıdığı tüm eşya, cihazdan geçirilip tomografisi çekilecek. Böylece, iki ülkeye "Güvenlik kuralları istediğinizin çok üzerinde" mesajı verilecek.
İki tomografi cihazı, havalimanına getirildi. Uzman ekipler, demonte halde gelen cihazları monte ettikten sonra yeni dönem de başlamış olacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Meteoroloji tarih verdi: 25 ile şiddetli sağanak yağış geliyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama