Atıklar doğaya kazandırılıyor
Plastik poşet kullanımının azaltılması için düzenleme yapıldı ancak bu yetmiyor. Doğaya zarar veren tüm plastik atıkların da geri dönüştürülmesi gerekli. Aksi halde doğayı kirletmekle kalmayıp, küçük parçacıklara ayrılan o plastikler yemek masalarına geri dönüyor. CNN TÜRK muhabiri Cansel Kiraz ve kameraman Halil Kahraman araştırdı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Türkiye'de yılda kişi başı ortalama 440 adet poşet kullanıyor. Bu miktar Türkiye'yi bir uçtan diğer uca poşetle katetmek anlamına geliyor ve dönüştürülmezse yok olması ise bin yılı buluyor. Çevre kirliliğinin önüne geçmek, o plastiğin dönüştürülmesiyle mümkün.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verilerine göre sadece 2018 yılının ilk çeyreğinde 17 bin 500 ton pet şişe geri dönüştürüldü.
Belediyelerin, dönüşüm tesislerindeki miktar ise bilinmiyor. Ancak yetkililer uyarıyor, "Hem siz plastik, cam ve kağıt atıklarınızı ayrıştırın" diyor hem de "Belediyeleri o atıkları toplamaları konusunda uyarın"
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Özgür Özel'e yumruklu saldırı... Saldırganın katlettiği oğlunun mezarında dikkat çeken yazı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti, Rum tarafında geniş yankı buldu: "Bu topraklara bir damga daha vuruyoruz"
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın