Avrupa'nın çatısı eriyip gidiyor
Sarı yeleklilerin eylemleri emeklilik reformu protestoları. Aylardır iç siyasetteki sorunlarla boğuşan Fransa Lideri Macron, iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere, Avrupa ve Alplerin en yüksek dağına, Mont Blanc'a çıktı. Eriyen buzullarla ilgili bilgi aldı.
Avrupa'nın çatısı, yaklaşık 4.800 metre yüksekliği ile Avrupa ve Alplerin en yüksek dağı Mont Blanc. Bu görkemli dağ, iklim değişikliği sebebiyle her sene yarım santim kısalıyor.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da bu duruma dikkat çekmek için Mont Blanc Grubu'nun en büyük buzulu olan ve yine iklim değişikliği sebebiyle hızla eriyen Mer de Glace'ı ziyaret etti.
Macron, çevre bakanı ile birlikte buz mağarasını gezdi, buzul bilimci luc Moreau'dan bilgi aldı. Ziyaretin ardından da basın toplantısı düzenleyip "Biyoçeşitliliği koruma adına daha fazla inisiyatif almalıyız" mesajını verdi.
Aylardır yürürlüğe sokmak istediği emeklilik reformuna yönelik tepkiler sebebiyle iç siyasette zor günler geçiren Macron'un, bu çevre odaklı çıkışının, mart ayındaki yerel seçimlere yatırım olduğu yorumları yapılıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgar alarmı!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde yeni görüntü: Nasıl öldürdüğünü gülerek anlattı
Sokak ortasında vahşet! Bahar'ın katilinin ifadesi ortaya çıktı
Edirne'de "Kakava ateşi" yakıldı, binlerce kişi baharın gelişini böyle kutladı