Bahçeli’nin komisyon önerisine kim ne dedi?
MHP lideri Devlet Bahçeli, terörsüz Türkiye hedefine ilişkin yeni önerilerde bulundu. MHP lideri, “Meclis’te temsil edilen 16 siyasi parti temsilcilerinin bulunacağı 100 üyeli bir komisyon kurulmalı” dedi. Peki bu öneriye diğer partiler nasıl bakıyor? Bu zamana kadar nasıl mesajlar verildi? Haberimizde.
MHP lideri Devlet Bahçeli, terörsüz Türkiye hedefine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Meclis’te temsil edilen 16 siyasi parti temsilcilerinin bulunacağı 100 üyeli bir komisyon kurulmalı” dedi.
Peki bu öneriye diğer partiler nasıl bakıyor? Meclis'te komisyon kurulması yönündeki öneriyi DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Öcalan'ın 27 Şubat’taki silah bırakma çağrısının ardından Meclis'te gazetecilerle yaptıkları basın toplantısında dile getirmişti. Ve siyasi partilerle görüşmeler yapılacağı ifade edildi.
CHP de sürecin başından bu yana Meclis'i işaret etti. CHP lideri Özgür Özel, Meclis’te tüm siyasi partilerin içinde olduğu güçlü bir komisyon çalışmasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Özel, “Bana yarın deseler ki, Meclis’e geliyoruz, komisyon kuruyoruz, sen getir demokratikleşme paketini ben hazırım” dedi.
Edinilen bilgiye göre AK Parti’deki genel eğilim de yasal düzenlemeler ve partiler arası trafiğin yürütülmesinde Meclis Başkanı’nın daha ön planda olması. Parti kurmayları “Mümkün olan en yüksek konsensüs ortamı oluşturmak temel bakış açısı” mesajını veriyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli'den Terörsüz Türkiye mesajı: Milli birlik ve dayanışma komisyonu kurulmalı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişti!
EHLİYET YENİLEME RANDEVU: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?
SON DAKİKA... 78 canın hesabı soruluyor! Otel sahibinin kızı konuştu: Otelde patron babamdır, eğlence sesleri diye düşündüm
SON DAKİKA SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Mavi Vatan’ın yüzen kalesi... Türkiye’den ABD’ye ikmalsiz ulaşım imkanı!