Bakan Çavuşoğlu'ndan "Karlov suikastı" açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 19 Aralık 2016'da uğradığı suikast sonucunda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 6. ölüm yıl dönümünde önemli mesajlar verdi. Çavuşoğlu “İki ülke liderinin dirayeti ve kurumlarımızın çalışmaları bu tuzağı boşa çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.
Bundan tam 6 yıl önce, Ankara’daki bir sergi açılışında yaptığı konuşma esnasında FETÖ mensubu Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmüş, konuyla ilgili mahkemenin gerekçeli kararında da suikastın temel hedeflerinden birinin Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulması olduğu vurgulanmıştı. Karlov’un ölümünün 6’ıncı yıl dönümünde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Sputnik’e konuştu.
Mevlüt Çavuşoğlu, “Görevi başında uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Büyükelçi Andrey Karlov’u saygıyla anıyoruz. Bu saldırının sayın Karlov’un şahsında Türk-Rus dostluğunu hedef aldığı artık bilinen bir gerçektir. İki ülke liderinin dirayeti ve kurumlarımızın çalışmaları bu tuzağı boşa çıkarmıştır. Olayın failleri de yargı önünde hesap vermiş ve hak ettikleri cezalara çarptırılmışlardır.” ifadelerini kullandı.
Türk-Rus ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi Karlov’un en önemli gayelerinden biriydi diyen Çavuşoğlu, “Biz de iş birliği ve diyaloğumuzu geliştirmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı ve “Halklarımızın arzusu ve ortak çıkarlar temelinde bu yöndeki çabalarımızı arttırarak sürdüreceğiz.” mesajını verdi.
Büyükelçi Karlov’un öldürülmesine ilişkin 28 kişinin yargılandığı davada Fetullah Gülen ile birlikte 16 sanık yargılanmış ve 5 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi
Terörsüz Türkiye sürecinde kritik viraj! Terör örgütü PKK silah bırakıyor