Bakan Kasapoğlu: Fırsat eşitliğini daha yukarı taşıyacağız
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti'nin Aday Tanıtım Toplantısı'nda CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya konuştu. Kasapoğlu, "Yurtlara başvuran herkesi yerleştirdik. Türkiye'nin artık öğrenci yurdu sorunu yoktur. Fırsat eşitliğini daha yukarı taşıyacağız." dedi.
İşte Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları:
Ben Gençlik ve Spor Bakanı'yım. İzmir, kültürün-medeniyetin sembolü, gençliğin sembolü bir şehir. Bu çıtayı hep birlikte, İzmirli gençlerle birlikte daha yukarıya taşıyacağız. O yüzden İzmir'deyiz.
Yurtlarımız rekor bir yerleşmeyle gençlerimize hizmet verdi. İstanbul'da, Ankara'da, tüm il merkezlerinde başvuran herkesi yerleştirdik. Dünyada bu yok. Artık Türkiye'nin yurt problemi yoktur. Gerektiğinde bu ülkenin tüm evlatlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu yıl yüzde 100 yerleştirmenin öncesinde de rekor bir başvuru karşıladı bizi.
YÖK, 3 Nisan'da hibrit eğitim kararı aldı. Her geçen gün öğrencilerimizin yurtlara akışı da hızlı bir şekilde devam ediyor.
(AK Parti beyannamesi) Bugüne kadar gençliğin enerjisiyle omuz omuza yürüyerek bugünlere geldik. İzmir'de en genç milletvekili adayı benimle birlikte İzmir'de. Bu ülkenin 85 milyon evladına nasıl eser siyasetinde adaleti sağlama amacıyla çalıştıysak, bundan sonra da her alanda eşitliği, her alanda erişimi daha ileriye taşımanın amacındayız.
Üniversiteler, teknoloji, teknolojiye erişim, spora erişim, bunların her birini ayrı bir çerçevede değerlendiriyoruz. Bugüne kadar bu doğrultuda çalıştık. Listelerde bizzat gençlerin adı var. Gençleri tanıyarak, onlarla birlikte, katılımcı ruhu güçlendirmek esas amacımız.
2023 vizyonumuzda, seçim beyannamemizde, Türkiye Yüzyılı'nda gençlik var.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Meteoroloji tarih verdi: 25 ile şiddetli sağanak yağış geliyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama