Bakan Müezzinoğlu'ndan Brüksel tepkisi

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Brüksel Havalimanı'nda meydana gelen patlamaları Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu değerlendirdi. ''Terör eylemi insanlığın temel sorunu haline gelmeye başladı, herkese amasız teröriste, terör eylemine karşı tavır koymak düşüyor'' dedi. Müezzinoğlu Ankara saldırısında ağır yaralanan bir kişinin daha hayatını kaybettiğini söyledi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Brüksel'deki saldırısına bir tepki de Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'dan geldi.

Bozkır, "DAEŞ'i DAEŞ yapan bir taraftan da Avrupa'dan gelen militanlardır. Türkiye'nin uzun zamandan beri AB sürecinden yavaşlatılmış ve hafif dışarıda tutulan bir konumda olması kayıp olmuştur. Türkiye üye olsaydı veya bu ilişkiler çok sağlıklı bir şekilde yürüyor olsaydı ne terör ne de illegal göç bu boyutlara gelirdi. Şimdi AB bu gerçeği anlamış vaziyette" dedi.

Terörün dünyayı sarmış vaziyette olduğunu söyleyen Bozkır, bütün terör örgütlerinin aynı kaynaktan beslendiğini ve aynı mali imkanlardan yararlandığını vurguladı. Bu nedenle tüm ülkelerin teröre karşı ortak davranış biçimi sergilemesinin zamanının geldiğinin altını çizen Bozkır, "İnsan hayatlarının tehdidinin önlenmesi için bir arada davranmalıyız. Bu sorunun üstesinden ancak bu şekilde gelebiliriz" diye konuştu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Türkiye'nin uzun zamandır AB'ye ekonomik kriz, mülteci sorunu ve terör konularında uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Bozkır, buna karşılık Avrupa'nın kendisine zarar verebilecek örgütlerle mücadele edip, diğer terör örgütlerine göz yumduğunu dile getirdi.

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow