Bakan Tunç’tan yeni anayasa açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uzlaşmacı bir tutum sergileneceğini ifade eden Bakan Tunç'un gündeminde süresiz nafaka da vardı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kanal 7 televizyonunda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Dezenformasyon yasasıyla ‘yalan haber yayma’ suçunun tanımlandığını hatırlatan Tunç, ‘Dezenformasyonla Mücadele’ kapsamında yeni hazırlıkları olduğunu bildirdi.
Yılmaz Tunç, “Yalan haberlerle toplumun huzurunu bozmak. Özellikle yeni dönemde toplum huzurunu bozan ve toplum güvenliğine aykırı suçlar bakımından da birtakım hazırlıklarımız var. Özellikle cezasızlık durumunu ortadan kaldırma gibi bir çalışmamız var”
Bakan Tunç, süresiz nafaka konusunda ise mağduriyetler olduğuna dikkati çekerek, "Boşanma davalarıyla ayrılabilir" dedi.
Tunç, “Boşanma davasıyla tazminatı, nafakayı ayırabiliriz. Mağduriyetlere sessiz kalmamamız gerekir. Kadının hassasiyeti konusunda hassasız. Diğer yandan eğer dosya bazında farklı haksızlıklara neden oluyorsa her iki taraf açısından da düşünmek gerek” sözlerini kullandı.
Yılmaz Tunç, nafaka konusunda aile hukukuyla ilgili 1 Kasım’da mağduriyetlerin tamamen ele alınacağı bir sempozyum düzenleneceğini kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?
Hiç eğitim almadı ama 11 dil biliyor: Hepsini kullandığı bu yöntemle öğrendi
SON DAKİKA... Sivas'taki vahşette sır perdesi kalktı! Hedefte anne de varmış
RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 9 Mayıs Cuma Mesajları!