hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Uraloğlu'ndan "Zengezur" açıklaması

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye ile Türk dünyasını birbirine bağlayacak Zengezur Koridoru'nun devamı Dilucu-Iğdır-Kars hattına bu sene ilk kazma vurulacak. Açıklama, kabine toplantısının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi. Uraloğlu, projenin önemine dikkati çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "DİLUCU-IĞDIR-KARS HATTINA BU YIL KAZMA VURULACAK"

    Bakan Uraloğlu, "Dilucu-Iğdır-Kars hattına bu sene inşallah kazmayı vuracağız. Oranın ihalesini yapmıştık. Orası çok sıcak ama bir o kadar da zor bir proje. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden sonra hızlanacaktır bu proje. Orta koridorun bir parçası burası" ifadelerini kullandı.

    "IRAK İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

    Kalkınma yolu ile ilgili Irakla görüşmelerin sürdüğünü de belirten Uraloğlu, "Önümüzdeki ay cumhurbaşkanımızın ziyaretinde görüşülüp, hızlandırılacak. Her düzeyde görüşmelerimiz devam ediyor. İyi ilerliyor" dedi.

    Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı hattını muhtemelen 10 Mart'ta, Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arası 14 km'lik metro hattını da bu ay içinde açacaklarını belirtti.

    ÇAYIRHAN KÖPRÜSÜ VE TÜNELİ AÇILIYOR

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Ankara'da Nallıhan Kuş Cenneti'nin olduğu yerde Çayırhan Köprüsü ve tünelinin de bu ay içerisinde açılacağını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow