Bakanlık'tan "Kavala kararı" tepkisi
Avrupa Konseyi Osman Kavala hakkında Türkiye’ye karşı ihlal prosedürünü resmen başlattı. Karara Ankara'dan tepkiler ardı ardına geldi.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin, Osman Kavala davasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine havale etmesine Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Kararın "Bağımsız yargı sürecine müdahale niteliğinde" olduğu belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı'nın "Siyasi saiklerle alınan önyargılı karar" olarak nitelendirdiği karara bir tepki de Adalet Bakanlığı'ndan geldi. Türkiye'nin AİHM'den kaynaklanan sorumluluklarının farkında olduğu belirtilirken, bağımsız yargı süreci vurgusu yapıldı.
"Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi yargısal makamlar gibi hareket ederek yetkisini aşmıştır. Belirli bir kararı teamüllere de uymadan sürekli gündemde tutarak ülkemizi uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemekle itham etmek, söz konusu kararın açıkça siyasi mülahazalarla alındığını göstermektedir." denildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Birçok İlde Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi! İşte Sıralı Tam Liste...
3 SORU 3 CEVAP: Olan bitenin AK Parti'ye yaradığından emin miyiz? CHP ne yapacak? 3 yıl uzun bir süre değil mi?
İstanbul'da yolsuzluk ve terör operasyonu! İşte dosyadaki 7 iddia
İstanbul Ümraniye'de inşaat iskelesinden düşen işçiler hayatını kaybetti
Otomobil, köprü ayağına çarptı; Sırp dansçı öldü, 3 arkadaşı yaralı