hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batan gemideki mürettebat aranıyor!

    İmralı Adası açıklarında batan gemide kaybolan 5 denizciyi arama çalışmaları devam ediyor. 573 personelle denizden, havadan ve karadan kayıplara ulaşılmaya çalışılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Şubat’ta saatler 06.32'yi gösterirken, İmralı Adası açıklarında bulunan 'Batuhan A' isimli gemiden acil durum sinyali alınmış ve kısa süre sonra sinyal kesilmişti. Battığı tespit edilen gemideki 6 mürettebatı arama çalışması başlatıldı.

    Yapılan dalışlarda 51 metre derinlikte olduğu tespit edilen gemide Aşçı Zeynep Kılınç'ın cansız bedenine ulaşıldı.

    Diğer 5 mürettebatın bulunması için yürütülen arama çalışmaları Bursa Karacabey'de kurulan kriz merkezinden koordine ediliyor.

    9 gemi, 2 uçak, 1 helikopter ile 573 personelin katıldığı çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel eğitimli 19 dalgıcı da aktif görev alıyor.

    Öte yandan Kıyı Emniyeti’ne bağlı 11 dalgıç ise acil müdahale için Nene Hatun römorköründe hazır bekletiliyor.

    Kayıp mürettebatın fırtına nedeniyle sürüklenme ihtimaline karşı, Balıkesir’in Bandırma ilçesinin koyları da denizden ve havadan aranıyor.

    Olayla ilgili adli ve idari soruşturma da sürüyor. Bursa cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde, Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 cumhuriyet başsavcı vekili, ilçe cumhuriyet başsavcısı ve 2 cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturma için deniz kaza kırımında yetkin bilirkişi de görevlendirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow