hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batan gemiden acı dolu hikaye çıktı!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Marmara Denizi’nde 15 Şubat'ta batan kargo gemisi 'Batuhan A' ile 6 mürettebat kaybolmuştu. 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybeden Aşçı Zeynep Kılınç'ın acı dolu hikayesi ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmara'da batan 6 mürettebatın kaybolduğu gemiden acı dolu bir hikaye ortaya çıktı.

    ‘Batuhan A’ isimli kargo gemisi, 15 Şubat günü Marmara Denizi’nde İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batmıştı. 33 yaşındaki olan ve geminin aşçılığını yapan Zeynep Kılınç’ın arama çalışmaları kapsamında hayatını kaybettiği öğrenildi.

    Genç kadının bedeni 18 Şubat’ta kaptan köşkünde dümende bulundu. Bu durum gemiyi ‘Kaza sırasında gemiyi Zeynep mi kullanıyordu?’ sorusunu akıllara getirdi.

    Kılınç'ın hikayesini annesi Nilüfer Kılınç ile ‘Manevi abisiydim’ diyen Kaptan İrfan Çiriğ milliyet.com'a anlattı.

    Zeynep Kılınç’ın kaza sırasında neden dümende olabileceğini değerlendiren Kaptan İrfan Çiriğ, personel eksikliği nedeniyle Kılınç’ın gözcü olarak dümende olabileceğini söyledi.

    Anne Kılınç ise kızını bayram tatili için beklediklerini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karadeniz’de Kafkametler gemisinin battığı gün yani 19 Kasım 2023’te Zeynep’in Kaptan İrfan Çiriğ’e yazdıkları da dikkat çekti. Bu kazadan sonra Zeynep Kılınç endişelenmeye başlamıştı.

    Kaptan İrfan Çiriğ, Kılınç'a eski gemilerde çalışmaktan uzak durmasını söyledi.

    Kılınç ise "Yok ben bu işi kışın yapmayacağım. Yok, bu 3 kış oldu artık. Zaten kaç gündür düşünüyorum da kesin kararlıyım. Eğer sağ salim yaşarsak öyle yapacağım" ifadelerin yer verdi.

    Tarihler 16 Aralık 2023'ü gösterdiğinde ise ikili arasındaki bir mesajlaşma daha dikkat çekti. Zeynep Kılınç, Kaptan İrfan Çiriğ'e yaşanan kötü hava koşulları dolayısıyla yola çıkamadıklarını belirtti.

    Kılınç’ın, "Biz Gemlik’teyiz abi, berbat bir hava var. Bugün gece kalkacaktık, vazgeçtik." dediği, Çiriğ'in ise "İntihar olur. Şu an 40 mil esiyor. Sakın ha!" şeklinde cevap verdiği kaydedildi.

    Çiriğ röportajda, "Kötü havalara meydan okur gibi çıkıyorlardı. Bunun kurbanı oldular" ifadelerini kullandı.

    Gemiyle ilgili ise "Bu gemi ise 50 yaşından büyük, zaten deforme olmuş durumda" dedi.

    Anne Nilüfer Kılınç, kızının Kafkametler kazasından sonra çok üzüldüğünü belirterek "Orada ölenlerden biri de arkadaşıydı. 'Anne, arkadaşımın cenazesi bulunamadı' demişti" ifadelerine yer verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow