Beğendik Köprüsü hizmete girdi | Video
Türkiye'nin en yüksek köprüsünde sona gelindi. Siirt'te yapımı tamamlanan Beğendik Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yoluyla katıldığı törenle açıldı.
Çalışmalar tamamlandı, inşa süreci sona erdi. Güneydoğu Anadolu'yu Doğu Anadolu'ya bağlayacak, Türkiye'nin en yüksek köprüsü "Beğendik", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katıldığı törenle hizmete girdi.
Siirt'te Botan Çayı üzerinde 1998 yılında yapımı planlanan, yerli kaynaklarla ve Türk mühendislerce projelendirilen Beğendik Köprüsü, 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliğinde. Beğendik Köprüsü, aynı zamanda Türkiye'nin en yüksek köprüsü.
Van-Tatvan- Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayarak, yolculuk süresini 5 saatten 2 saate düşüren köprü ile bölge ekonomisi ve ticarette hareketlilik sağlanması hedeflendi.
Açılış törenine video konferans yolu ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin son dönemde karayolu atılımı yaptığına vurgu yaptı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Sahte fatura davasında karar çıktı: Engin Polat ve babası Sezgin Polat'a 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi
KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, 3 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak