hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''Benim başıma gelmez'' demeyin... Son yılların en ilginç dolandırıcılığı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Denizli Pamukkale'de 3 şüpheli sahte define oyunuyla bir kişiyi dolandırdı. Mağdurdan 10 bin euro para alan şüphelilerden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uludağ, ''Dolandırıcılar o kadar profesyonelleşmiş ki gündemi takip ediyor. Gündemde ne varsa onu yapıyor, hesapları boşaltıyor. Bu olay daha da ilginç aslında.'' dedi.

    Bu sefer dolandırıcıların hedefinde tarlada çalışan yaşlı adam vardı. Tarladan define bulduğunu iddia eden şüpheliler, buldukları heykellere alıcı bulduk diyerek yaşlı adamı kandırdılar.

    Uludağ, ''Gidiyorlar Denizli Pamukkale'de tarlasında çalışan yaşlı bir adamı tespit ediyorlar. Onun yan tarafında ve sanki bir topraktan tarladan gömü bulmuş gibi davranıyorlar. Testiyi alıyorlar ve amcaya götürüyorlar ve çekiçle bu testiyi kırıyorlar. İlginçtir o testinin içinde böylesine ışıl ışıl, pırıl pırıl heykelcik bulmuş gibi yapıyorlar. Zengin olduk diyorlar.'' şeklinde anlattı.

    Benim başıma gelmez demeyin... Son yılların en ilginç dolandırıcılığı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şüpheliler bu heykellerin milyon dolar değerinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine dolandırıcılar hedeflerindeki adama o küpü alıp beklemesi gerektiğini belirtti. Birkaç gün sonra ise mağdur adamın telefonu çaldı.

    Uludağ, ''Bir gün sonra o çiftçiyi arıyorlar diyorlar ki biz yurt dışından bir alıcı bulduk. 1 milyon dolara da bu eserleri satacağız ama bize 10 milyon dolar gönder amca o masrafları halledelim. Adam da 10 bin euro'yu hesaba yatırıyor. Bir daha arayınca beni kandırıyorlar diyor.'' dedi.

    Denizli İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi 3 şüpheliye yönelik İzmir'de operasyon düzenledi. Yakalanan 3 şüphelinin toplamda 47 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. 1 şahıs ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 2 şahıs ise nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Benim başıma gelmez demeyin... Son yılların en ilginç dolandırıcılığı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow