hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BOTAŞ ve Mısır'ın doğal gaz firması EGAS görüştü

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyareti kapsamında BOTAŞ da enerji görüşleri gerçekleştirdi. EGAS yani Mısır'ın doğal gaz firmasının üst yönetimi ile yapılan toplantıda gündem doğal gaz ve LNG yani sıvılaştırılmış doğal gaz ticareti imkânları, doğal gaz altyapı ve yer altı depolarına yönelik iş birliği konusunda istişarelerde bulunuldu. Peki o görüşmelerin detaylarında ne var?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yılın ardından Mısır'ı ziyaret etti. O ziyarette enerji konusunda iş birlikleri için önemli görüşmeler de yapıldı.

    BOTAŞ ve EGAS yani Mısır'ın doğal gaz firmasının üst yönetimleri arasında da bir toplantı gerçekleştirildi. Gündemde, doğal gaz ve LNG yani sıvılaştırılmış doğal gaz ticareti imkânları, doğal gaz altyapı ve yer altı depolarına yönelik iş birliği, teknik bilgi ve deneyim paylaşımı vardı. Bu başlıklarda istişarelerde bulunuldu.

    BOTAŞ ve Mısırın doğal gaz firması EGAS görüştü

    Amaç, Türkiye'nin enerji çeşitliliğini artırmak. Enerji merkezi hedefiyle uluslararası iş birliklerini güçlendirmek.

    Henüz somut bir adım yok ama görüşmeler iş birliği sinyalleri için önemli. BOTAŞ ile EGAS arasında ilişkilerin derinleştirilmesi yönünde mutabık kalındı.

    BOTAŞ ve Mısırın doğal gaz firması EGAS görüştü

    BOTAŞ o görüşmelere ilişkin "tarafların önümüzdeki süreçte müzakere edilen hususlara dair atacağı somut adımlar vesilesiyle ülkemizin ve bölgemizin enerji güvenliğinin desteklenmesi hedefleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow