hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bugün piyasalar güne nasıl başladı? Haftayı nasıl kapatacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Borsa, dolar, euro, altında seyir nasıl olacak? Borsada dün yaşanan yükseliş bugün de sürecek mi? Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam edecek mi? Dövizde seyir ne olacak? Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Develi anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Develi, ''BİST 100' de bir artış söz konusu 9.450'den 900'e kadar düşmüştü.Tekrar 9.000 üzerine çıkması, 9000 de direnç oluşturması önemli. Çünkü küresele bakıldığı zaman, özellikle Asya ve Pasifiklerdeki endekslerde de bir artış söz konusu. Bu durumun getirmiş olduğu bir iklim var. Bugün zaten borsalarda genel olarak artış söz konusu. İçerde de tekrar 9.450 puanla yakalamasını biz kısa vadede umuyoruz. Altındaki yükseliş devam ediyor. Çünkü şunu söylüyoruz politika faizi düşerse, değerli metallere olan talep artar. Görüyorsunuz burada altındaki artış devam ediyor. Dolar ve euro'ya bakacak olursak yukarı doğru bir hareket söz konusu. Fakat önümüzdeki aylarda Türkiye'nin uygulamış olduğu politika faaliyeti ile TL bu noktada daha güçlü kalacaktır.'' dedi.

    Abdulkadir Develi, ''Düşüşten bahsedebiliriz bu da kesinlikle ABD'nin politika faiz indirim  süreci yaklaştıkça, yani Haziran ayı tahmin ediliyor. Mayıs ayında bunu net olarak görmeye başlarız. Çünkü burada Avrupa Merkez Bankası ve ABD politika faizini indirme sürecine girdiğimiz zaman TL daha güçlü hale gelecektir.'' ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow