hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyük İstanbul depreminin kaynağı hangi fay olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Çanakkale Yenice'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul'un pek çok ilçesinde de hissedildi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin çok konuşulan Kuzey Anadolu Fay Hattında değil fayın Güney kollarında meydana geldiğine dikkat çekti. Haberin detayları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Doğukan Yıldırım'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ersoy, ''Biz unuttuk hep Kuzeyi konuşmaktan Güneydeki kolların da çok yıkıcı depremler oluşturacağını hatırlamaya başladık.'' ifadelerini kullandı.

    İşte unutulan o gerçeği Çanakkale Yenice'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem hatırlattı.

    Şükrü Ersoy, ''Yenicenin orada, Yenice Gönen hattı var. Burada 1953 te 7.7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı orada.'' dedi.

    Ersoy, ''Son aylarda hem Gemlik Körfezinde hem Biga Yarımadasında çok fazla deprem var bunların bir kısmı deniz içinde dünkü de kara üzerinde ne anlama geldiğini bilmiyoruz ama bir hareketlilik var.'' şeklinde konuştu.

    Büyük İstanbul depreminin kaynağı hangi fay olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY'A GÖRE GÜNEY KOLLARI DA EN AZ KUZEY ANADOLU FAY HATTI KADAR TEHLİKELİ

    Şükrü Ersoy,'' Demem o ki Güneydeki kollar da bakın burada 1964 Manyas depremi bunlar önemli depremler. Arada Güneyi de konuşmak gerekiyor. Yani 150 üzerinde deprem var o bölgede fakat biz sadece hissettiklerimizi konuşuyoruz.'' dedi.

    Bilinen tek bir gerçek var. O da Marmara için beklenen büyük depremin bir gün olacağı.

    Ersoy, ''Bakın burada her yerde 1939, 1942, 1943, 1944, 1951, 1957, 1967, 1999 olmak üzere hepsi yedinin üzerinde. Burada neden daha küçük bir deprem olsun ki. O boşlukta Marmara denizinde mutlaka 7'nin üzerinde olacak ve 100 yılda beklemeyecek.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow