Çayda kazanç var, işçi yok
Doğu Karadeniz'de çay hasadında çalışacak işçi arayışı devam ediyor. Virüs tedbirleri kapsamında kentlere kimse gelemeyince üreticiler de kent içinde bulacağı işçi arayışına girdi. Ancak aylık 7 bin 500 liralık maaşa rağmen çay işçisi bulunamıyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'da yapılacak yaş çay tarımına sayılı günler kaldı. Mayıs ortalarında hasadın yapılması gerekiyor. Ancak salgın nedeniyle Gürcistan ve Azerbaycan'dan Doğu Karadeniz'e çay toplamaya gidecek işçiler sınırı geçemiyor. İstanbul'da yaşayan ama bölgede çay bahçesi olan 100 bin kişinin de ilden çıkışına izin verilmiyor. Bölgede yaşayanlar da çay toplamaya yanaşmayınca, hasat vaktinde bahçelerin boş kalmasından korkuluyor.
Günlük yevmiye üreticiden üreticiye değişebiliyor. Öyle ki 250 liradan aylık 7 bin 500 lira kazanmak bile mümkün.
Dünyada çay üretiminde önde gelen Doğu Karadeniz Bölgesi bu sorunu nasıl aşacak? Merakla bekleniyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
CHP lideri Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken 2 tespit