hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP Genel Başkanı'ndan adayına tepki: “Ayrımcılığa varabilecek bir söylem”

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın, "Belediye kapısından DEM Partililer giremez" açıklamasının ardından başlayan tartışma devam ediyor. Özgür Özel katıldığı televizyon programında "siyaseten sorunlu cümle" dedi. Özel, Kılıçdaroğlu'na yönelik iddialar için de konuştu. "Partide kraldan çok kralcı var" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın, "Belediye kapısından DEM Partililer giremez" açıklamasının ardından başlayan tartışma devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir televizyon programında konuştu. “Burcu, DEM Parti ile yöneteceksiniz lafından kurtulmak için yaptığı bir iş olmadık yerlere gitti. Ben Burcu’nun kullandığı cümleyi siyaseten sorunlu buluyorum. Hatalı buluyorum. Belediyenin kapısı DEM hariç herkese açık dedim DEM Partisi’ni kastettim diyor. Ayrımcılığa varabilecek söylem. Bunun için düzelttim.”

    CHP Genel Başkanından adayına tepki: “Ayrımcılığa varabilecek bir söylem”

    Özgür Özel, İmamoğlu'ndan Köksal ile ilgili telefon gelmediğini belirtti. İmamoğlu'nu Burcu Köksal'a yönelik "ya başka işe baksın ya da başka partiye gitsin" söylemi için ise "sert hüküm" dedi. “Ekrem Başkanın açıklaması sert hüküm içeriyor, Burcu Köksal’ın açıklaması kabul edilemez ama tüm taraflarla konuştuk meseleyi hallettik. Tüm açıklamaların hüküm cümleleri düştü.”

    CHP Genel Başkanından adayına tepki: “Ayrımcılığa varabilecek bir söylem”

    Ve partideki muhalif kanat. Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili iddialar. Özgür Özel, "partide kraldan çok kralcı var" dedi ve ekledi. “Kemal Bey siyasette olmazsa biz siyasette olmayız diyen bir dar çıkar ve heves grubu var. Parti damarından CHP akmayan bir grup arkadaşımız var. Kraldan çok kralcılar Kemal Beye de zarar veriyorlar.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow