hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP Hatay için YSK'ya başvurdu

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti YSK'daydı. Hatay il seçim kurulu kararı için itirazda bulundu. Seçim sonuçlarıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nun itiraz takvimi de işlemeye devam ediyor. YSK, itiraz başvurularını değerlendiriyor. Peki, YSK'nın kararları ne? İşte son durum...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçim sonuçlarıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nun itiraz takvimi işlemeye devam ediyor. İl seçim kurullarında itirazlara ilişkin süreç tamamlandı. YSK başvuruları değerlendirmek üzere bir kez daha toplandı.

    CHP HATAY'DAKİ SEÇİMİN YENİLENMESİNİ İSTEDİ

    Hatay İl Seçim Kurulu, en yüksek oyu alan adaya yani AK Parti adayına mazbata verilmesi kararı almıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti, Hatay seçiminde itiraz için YSK'daydı. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, "Hataylı sandıkta iradesini ortaya koydu. Şimdi de sandıkta iradesinin sayılmasını bekliyor. Biz de hakimlerin, YSK'nın hukuka uygun davranacağına şüphe duymaksızın çağrımızı bir kez daha yineliyoruz" dedi.

    YSK'DAN SEÇİM YENİLENME TALEBİNE RET

    Öte yandan YSK, Türkiye'nin dört bir yanından il-ilçe için başvuruları değerlendirmeye devam ediyor. Siverek ve Halfeti'de seçimlerin yenilenmesi talebi reddedildi. YSK kararlarına göre CHP'nin Adıyaman Besni belediye seçim iptali istemi YSK tarafından reddedildi. CHP'nin Körfez'de oyların yeniden sayılsın veya seçimler yenilensin talebi ile İstanbul Bahçelievler, Ümraniye ve Pendik'te de yeniden sayım talepleri de reddedildi. CHP, Avanos Belediye Başkanlığı seçiminde yeniden sayım talebi de reddedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti, Ordu'da il seçim kurulunun sandıkların yeniden sayılmasına ilişkin verdiği kararın kaldırılmasını talep etti. Bu talep Gölköy, Kumru ve Gülyalı ilçelerinde kabul edildi. Fakat AK Parti'nin talebi İkizce, Perşembe, Mesudiye, Çamaş, Gürgentepe, Kabataş ve Ünye'de reddedildi.

    Mardin İl Seçim Kurulu, DEM Partili Asya Gezer'in seçimi kazandığı Dargeçit ilçesinde oyların yeniden sayılmasına karar verdi. DEM Parti, oyların yeniden sayılmasının kaldırılmasını talep etti. DEM Parti'nin itirazının kabul edilmesiyle Dargeçit'te oylar yeniden sayılmayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow