hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP, Manisa Saruhanlı’da adaysız kaldı

    KAYNAK DHA, CNN TÜRK

    CHP'nin Manisa Saruhanlı adayı Zeki Bilgin, aday listesi geç teslim edildiği için CHP logosu altında seçime girememişti. Seçime Saadet Partisi logosu altında girmesi planlanan Zeki Bilgin'in adaylığı İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. CHP, Genel Başkan Özgür Özel'in memleketi olan Manisa Saruhanlı'da aday çıkaramayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geç kalınan başvuru nedeniyle Saadet Partisi’nden aday olmuştu ancak İlçe Seçim Kurulu’ndan başvuruya ret yanıtı geldi. CHP, Saruhanlı ilçesinde aday çıkaramayacak.

    31 Mart yerel seçimleri için yarışacak siyasi parti adaylarının, aday listelerini 20 Şubat'ta saat 17'den önce vermeleri gerekiyordu. Manisa'nın Saruhanlı İlçe Belediye Başkanlığına yeniden aday olan Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu İlçe Seçim Kurulu'na, başvuru süre bittikten 8 dakika sonra teslim edildi. Bu nedenle başvuru, İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi.

    CHP, Manisa Saruhanlı’da adaysız kaldı

    Seçime giremeyen CHP, Saadet Partisi’yle ittifak kurma yoluna gitti. Saadet Partisi, Saruhanlı Belediye Başkan Adayı Sezai Zeytinli istifa etti, yerine CHP'nin mevcut Saruhanlı Belediye Başkanı ve adayı Zeki Bilgin aday gösterildi. Bilgin'in adaylığına partilerden itiraz geldi.

    CHP, Manisa Saruhanlı’da adaysız kaldı

    İtiraz üzerine toplanan İlçe Seçim Kurulu, "aday başvuru gün ve saat saatinden sonra başka bir siyasi partiden aday olamayacağı, Yüksek Seçim Kurulu kararları ile benimsendiğinden itirazın kabulünün gerektiği değerlendirilmiştir" denildi. Bilgin'in adaylığı İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. CHP, partisinin Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi olan Manisa'nın Saruhanlı ilçesinden aday çıkaramayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow