hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP ve DEM Parti iş birliği yapacak mı?

    CHP ve DEM Parti arasında iş birliğinde sona gelindi. CHP aday tanıtım toplantısında Esenyurt belediye başkan adayını açıklamadı. Artık hem DEM Parti'de hem de CHP'de yapılacak son toplantılara gözler çevrildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler CHP ile DEM Parti arasında il ve ilçe belediye başkan adaylarına yönelik iş birliğine çevrildi. Artık sona yaklaşılan görüşmelerde öne çıkan bazı il ve ilçeler var.

    CHP aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. İstanbul'da Güngören ve Esenyurt belediye başkan adayı açıklanmadı. Mersin'in Toroslar adayının açıklanmaması da dikkat çekti.

    CHP, İstanbul Esenyurt’ta Ali Gökmen'i aday göstermişti. Gökmen geçtiğimiz gün geri çekildiğini duyurdu. Kulislerde Gökmen'in yerine CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu Üyesi ve eski CHP İl Başkan Yardımcısı İsmail Topkaya'nın ismi geçiyor. DEM Parti'nin de bu adaya sıcak baktığı öne sürülüyor.

    Görüşmeler İzmir ekseninde devam ediyor. Belirlenmeyen il ve ilçeler için hem CHP’de hem de DEM Parti'de art arda toplantıların gerçekleştirilmesi bekleniyor.

    CHP'de aday tanıtım toplantısı sonrası Genel Başkan Özgür Özel kurmaylarıyla bir araya gelerek hem Hatay’da Lütfü Savaş'ın adaylığının değerlendirilmesi hem de Esenyurt adayının belirlenmesine yönelik istişarelerin yapılması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan DEM Parti'de MYK toplanacak. Özellikle kent uzlaşısı kapsamında iş birliğine gidilecek yerler masada olacak. Esenyurt adayı için son istişarelerin yapılması öngörülüyor.

    20 Şubat’ta siyasi partilerin listeleri YSK’ya teslim etmesi için son gün. 2 gün içinde CHP ve DEM Parti arasındaki iş birliğinin nihai sonuca ulaşması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow