hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de Alevi tartışması

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. Kendilerine hediye edilen sazı öperek teslim alan iki isme yönelik Çakır, "Saz öpmeyle Alevi olunmaz, saz öpmeyle Alevi kandıramazsın" dedi. Bir yandan da CHP'nin Mamak adayına cami ve cemevlerine "kümes ve tilki" benzetmesi yapmasına tepki geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Saz öpmeyle Alevi olunmaz, saz öpmeyle Alevi kandıramazsın.” CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, geçtiğimiz günlerde kendilerine hediye edilen sazı öperek teslim alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na isim vermeden yüklendi. Cemevinde konuşan Çakır, sonrasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını iletti.

    “Daha bundan 4 ay önce memleketin en kral adamı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim size. Burası büyük bir ibadethane. Burayı işine geldiği zaman kullanacaksın, işine geldiği zaman kullanmayacaksın. Yok öyle yağma. Biz arkadan hançerleyenleri unutmadık.”

    CHPde Alevi tartışması

    CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin de Ankara’daki Alevi köylerinin derneklerine yaptığı ziyarette, cami ve cemevlerine, ’kümes ve tilki’ benzetmesinde bulunmuş, sonra da o sözlerini düzeltmeye çalışmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Cemevi ve camilerden bahsederken teşbihte hata olmasın diye düzeltme ihtiyacı hissediyorum. Bizim en değerli varlıklarımız cemevi ve camilerimize birine kümes birine tilki. Onu özür dileyerek söyledim.”

    CHPde Alevi tartışması

    O açıklamaları yaptığı dernek yönetimi CHP adayına tepki gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow